שלום הורים יקרים
אנחנו כולם יודעים עד כמה ילדים נהנים מכדורגל וכן הוריהם. כולנו רוצים לתמוך בילדינו, אך התמיכה שאתה נותן לילדך , היא ראויה? הרבה בצפייה בילד שלך במשחק! כבד, תעריך, תעודד לחשיבה עצמית ולדרכי עבודה תוך כדי הנאה. הילד יעשה כבר את השאר!
הנאה - קדם אצלו את נושא ההנאה. שקודם ייהנה מהמשחק. אל תיקח את זה יותר מדי ברצינות. אפילו אם ילדך כשרוני, בתחנה זו של חייו, הנאה מהמשחק עדיין זו המטרה העיקרית שלו.
כבוד - כבד את בעלי התפקידים במועדון. דוגמא אישית זו לא הדרך המשפיעה ביותר ללמד זו הדרך היחידה.
עשייה ספורטיבית - עזוב את הניצחונות בצד.שב ותהנה לראות את ילדך מקפץ,משחק,בועט, שמח ומתרגש בלהיות קודם כל על המגרש, בלשחק את המשחק. בימים אלו של ישיבה מרובה על המחשב זה לא משהו שהוא מובן מאליו.
מטרות הילד - זמן האימון והמשחק של הילד, זהו זמן בשבילו לפתח את הטכניקה שלו, פיזיות שלו, את דרך המחשבה שלו, ואת הכישורים החברתיים שלו. התמקד בזה ולא באופן בלעדי רק לנצח במשחקים.
סמכות- בראש ובראשונה, הצבת גבולות לילד, משמעת ודרכי עבודה. כל אלה אפשר לעשות רק שלמאמן יש סמכות. אל תשבור למאמן את הסמכות, אתה תאבד את מטרותיך שלך.
מעורבות ולא התערבות - תהיה מעורב(שים לב לאירועים, תהיה נוכח לא רק פיזית) בנעשה במגרש אבל אל תתערב (חלוקת הוראות שונות משל המאמן למשל) בנעשה במגרש. כבד את המאמן. אפילו אם אתה לא מסכים עם המאמן בנושא כלשהו, שבירת סמכות תגרום לילדך לא להתקדם בעתיד. תן למאמן לעשות את עבודתו מבלי להפריע לו.
חופש ממך - לא כל פעולה מצריכה תגובה. הערות חיוביות הן מצוינות, אך בזמן האימון הן שוברות את סמכות המאמן וגורמות לילד לחוסר ריכוז כאשר הוא מסתכל לאישורך כל הזמן. חכה עם זה לאחר האימון אחרת לא יפעיל שיקול דעת בעצמו במשחק. תן לו לגדול ולהבין לבד קודם מה היה נכון ומה לא היה נכון. מצב אידיאלי לילד? אל תהיה נוכח פיזית במגרש, תן לו חופש ממך.
משוב חיובי - לאחר האימון\משחק תן פידבק חיובי על ניסיון או מאמץ של הילד לתרגיל או מחשבה יצירתית או אפילו על ניסיון לפעולה פשוטה. בשיחה עם הילד, תהיה חיובי ותתמוך בכל השחקנים ששיחקו במגרש ותעריך גם את מאמצי הקבוצה היריבה.
כבד את השופט - אפילו אם אתה לא מסכים להחלטותיו. תמקד את הילד במה תלוי בו, שזו העשייה אישית שלו ולא לתת תשומת לב להחלטה כזו או אחרת של השופט.
קיצור תהליכי לימוד- צלם את המשחק שהוא השתתף. למד אותו לנתח לפי שהוא מנצח.
תעודד חשיבה עצמית – כאשר המשחק מסתיים, תשאל אותו איך הוא מרגיש לגביו, לגבי השחקנים האחרים, תשאל אותו מה עשה טוב במשחק כדי להעצים אותו. אם כבר החלטת לבקר,אל תבקר טעויות או חולשות, זה מערער לילד את הביטחון העצמי. בבואך לביקורת, קודם כל תגיד לו מה היה טוב במשחק כדי לפתוח קשב וריכוז אצלו שתדברו על מה לא היה טוב.